Selecteer een pagina

Centrumplan Westerkoog

78 hoogwaardige appartementen in koop- en huursegment
Meer informatie

In het kort

Het project ‘Centrumplan Westerkoog’ betreft de ontwikkeling van woningbouw in het centrum van Westerkoog, Koog a/d Zaan. In de wijk Westerkoog wonen veel jonge gezinnen met kinderen en veel senioren in grondgebonden woningen die veelal ‘eerste generatie bewoners’ zijn. Centrumplan Westerkoog speelt in op de behoefte aan diversiteit in het woningaanbod met specifiek appartementen, welke tevens goed toegankelijk zijn voor senioren. Een nieuw stedenbouwkundig plan waarbij in de eerste fase vier woongebouwen worden gerealiseerd met circa 55 koopappartementen en circa 23 huurappartementen in de sociale sector. Met een breed segment aan woning typologieën; variërend van kleine huurwoningen tot royale penthouses, zal de ontwikkeling een ware toevoeging zijn aan Westerkoog.

Locatie | Centrum Westerkoog

 

De wijk Westerkoog is een typisch voorbeeld van een nieuwbouwwijk uit de jaren ’70, een zeer gewilde wijk met een prettig groen woonmilieu. De wijk wordt ontsloten middels een ringvormige hoofdwegenstructuur, gevormd door de Glazenmaker en de Wildeman. Met 8 minuten loopafstand naar treinstation Koog aan de Zaan en 4 minuten rijden naar de A8 is dit gebied uitstekend bereikbaar. Centraal in de wijk, bij de Molenwerf is een centrumgebied gelegen met winkelvoorzieningen, een gezondheidscentrum (met huisarts, fysiotherapeut en apotheek) , een buurthuis, twee basisscholen en een kinderdagverblijf. Ondanks de functiemenging is er nog geen woningbouw in het centrum aanwezig. Met de toevoeging van woningbouw wordt het centrum van Westerkoog één van de meest gewilde woonlocaties in de regio.

 

Fasering | Centrum Westerkoog

Het plan zal in drie delen worden ontwikkeld;

  • Planfase 1: Circa 78 appartementen met circa 55 koopappartementen en circa 23 huurappartementen in de sociale sector;
  • Planfase 2: Circa 10 semi-bungalows (toekomstige ontwikkeling);
  • Planfase 3: Buurtcentrum met circa 40 huurappartementen (toekomstige ontwikkeling).

Prognose planning

 

Start verkoop

Eind 2021
Voorbereiding

Start bouw

2022
Bouwvoorbereiding

Oplevering

2023
Bouw

Update 1

In de afgelopen periode is er achter de schermen hard gewerkt aan de verdere uitwerking van Centrumplan Westerkoog. Dit heeft helaas meer tijd in beslag genomen dan verwacht. Inmiddels hebben we een vernieuwde website gelanceerd waarmee we u graag op de hoogte houden...

Wil je niets missen?
Meld je vrijblijvend aan!

2 + 2 =

Sens Real Estate

WTC – The Hague
Tower E 21st Floor
Prinses Beatrixlaan 582
2595 BM The Hague
+31 (0)70 239 01 50

info@sensrealestate.nl

Brantjes Makelaars

Stationsplein 2a
1948 LB Beverwijk
0251 – 260 660

beverwijk@brantjes.nl